Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز آمار و اطلاعات قوه قضاییه گفت: در کشور نهصد نقطه قضایی وجود دارد که همگی به سامانه سخا متصل شده اند. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام شهریاری رییس مرکز آمار و اطلاعات قوه قضاییه صبح امروز در اولین نشست نخبگانی فناوری اطلاعات در قوه قضاییه که در دانشگاه امیرکبیر و با حضور اساتید برگزار شد گفت: جلسه پیش رو ایده‌ای بود برای همکاری و همدلی بین دانشگاه و قوه قضاییه برای اشنا شدن با کلان پروژه‌های در حال اجرا و پروژه‌های در دست اقدام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: ما هدفمان برقراری تعامل با اساتید و دانشگاهیان در سطح کشور و اشنایی طرفینی با دیدگاه‌های هم بوده است و من قصد دارم تا مجموعه اقدامات انجام شده را به عرض شما برسانم.

شهریاری ادامه داد: در بحث برقراری عدالت الکترونیکی زیادی را میشود گفت و باید بدانیم که در کشور‌های اروپایی هم طرح‌هایی با این مضمون وجود دارد.

ما در صدد بودیم تا در فضای مجازی با توجه به پیچیدگی‌های رسیدگی‌های قضایی یک بازافرینی داشته باشیم و بعد از یک تحقیق مفصل متوجه بشویم چقدر از کار قضایی را میشود در بستر فضای مجازی محقق کرد.

شهریاری گفت: هدفمان این بود که با استفاده از فناوری‌های نوین بشود بازافرینی از کار دستگاه قضایی داشته باشیم که در چهار لایه ان را به اجرا دراوردیم.

وی افزود: لایه اول مردم و خدمت گیرندگان بودند در لایه دوم درون سازمانی و فرایند‌ها مدنظر قرار گرفت و در لایه سوم زیرساخت‌ها را داشتیم و در نهایت در لایه چهارم بحث توانمندی‌ها را داشتیم.

شهریاری تصریح کرد: ما یک بخش بیزینس و کسب و کار هم در دستگاه قضایی داریم که وکلا بخشی از این‌ها هستند و کارشناسان بخش دیگر ان که با دستگاه قضایی در ارتباط هستند.

رییس مرکز امار و اطلاعات قوه قضاییه گفت: ما نهصد نقطه قضایی در سی و یک استان داریم که این‌ها به شبکه عدالت الکترونیکی متصل هستند و در کنار این‌ها ما سازمان‌هایی نظیر پزشکی قانونی دیوان عدالت اداری سازمان ثبت اسناد را هم داریم که با این نقاط اشتراکاتی داشته و مرتبط هستند.

شهریاری تصریح کرد:ما سامانه‌ای به اسم سخا راه اندازی کردیم که در دو لایه طراحی شد اولا از یک درگاه درخواست‌های مردم ثبت میشد البته علاوه بر وجود درگاه‌ها ما پیشنهاد تاسیس دفاتر خدمات قضایی را هم دادیم و این پیشنهاد اجرایی شد و مقرر شد تا برخی کار‌هایی که در دستگاه قضایی صورت می‌گرفت به دفاتر سپرده شد.

وی ادامه داد: ما برای انجام این کار با مخالفت‌های بسیار شدیدی را داشتیم، زیرا بخش عمده ایی از مسیولان معتقد بودند کار‌های دستگاه قضایی حاکمیتی است و نباید برون سپاری شود در صورتی که ما ان‌ها را متقاعد کردیم که میشود ابتداییات تشکیل پرونده را در خارج دستگاه انجام داد.

شهریاری با اشاره به این مطلب که در حال حاضر سیصد دفتر در کشور اغاز به کار کرده اند گفت: در برنامه‌ای از پیش تعیین شده باید تعداد دفاتر به ۱۶۰۰ دفتر برسد.

رییس مرکز اطلاعات و امار قوه قضاییه به وجود یکی از مشکلات بر سر راه کار درگاه‌های ثبت درخواست اشاره کرد و گفت: موضوع احراز هویت ان هم از پشت سیستم‌های رایانه ایی کار سختی بود و تقریبا ناممکن بود و همین امر باعث میشد که هر کسی درخواستی ثبت میکرد باید باز هم به دفاتر مراجعه میکرد تا تایید شود.

وی گفت: یکی از مشکلاتی که تا بیش از اغاز به کار دفاتر وجود داشت بحث جغرافیای وقوع جرم و ثبت درخواست رسیدگی بود که خب باید هر کجایی که جرمی واقع میشد در انجا حضور می‌یافتید و رسیدگی انجام میشد، اما با فعالیت دفاتر این موضوع حل شده و مقرر شد از هر کجای ایران با حضور در دفاتر میشود نسبت به یک موقعیت جغرافیایی دیگر درخواستی ثبت شود.

وی با اشاره به این مطلب که امروز ابلاغ‌ها به صورت الکترونیکی انجام میشود گفت: هشتاد درصد ابلاغ‌ها امروز در دستگاه قضایی به دست صاحبانشان میرسد و دیگر مثل گذشته نیست که ابلاغ‌ها به جوی اب بریزد یا از زیر در به داخل خانه‌ها انداخته شود.

شهریاری همچنین با اشاره به این مطلب که افراد با حضور در دستگاه قضایی و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می‌توانند برای احراز هویت خودشان ثبت نام کنند گفت: تا امروز حدود ۴ میلیون نفر در این سامانه احراز هویت ثبت نام کرده اند که هنوز کار کامل نشده است.

وی ادامه داد ما در دستگاه قضایی سالانه نه میلیون پرونده غیر تکراری داریم که با یک حساب سرانگشتی هنوز نیمی از طرفین پرونده‌ها ثبت نام نکرده اند و باید هرچه سریعتر نسبت به این موضوع اقدام کنند.

رییس مرکز امار و اطلاعات قوه قضاییه گفت: یکی از مشکلات اصلی ما در دستگاه قضایی بحث معلوم نبودن سکونتگاه افراد است، زیرا به این شکل نمی‌توان به درستی به برخی جرایم رسیدگی کرده و نمی‌توان جای افراد را مشخص کرد. این زمانی خودش را نشان میدهد که شما در دادگاه می‌خواهید یک مجرم را فرا بخوانید، اما اطلاعی از محل سکونتش وجود ندارد.

وی همچنین به موضوع الکترونیکی کردن اسناد و مدارک بانک‌ها اشاره کرد و گفت: قرار شد بانک‌ها مدارکشان را اسکن کنند و در یک سامانه ایی به ما بدهند تا ما امضایی روی ان بگذاریم و ان‌ها این امکان را پیدا کنند که از شر اسناد کاغذی خودشان خلاص شوند.

وی به موضوع حضور وکلا در دستگاه قضایی و در دادگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ما همه تلاشمان را کردیم تا حضور وکلا در دادگاه‌ها به حداقل برسد و کار‌ها الکترونیکی انجام شود.
شهریاری گفت: به نظر ما هرچه حضور وکلا در دستگاه قضا بیشتر شود اثار منفی ان برای ما بیشتر است، زیرا ارتباطات چهره به چهره میان وکلا و کارمندان دادگاه‌ها بیشتر میشود و از داخل این هم اتفاقات خیر در میاید و هم اتفاقات شر.

رییس مرکز امار و اطلاعات قوه قضاییه گفت: با تلاشی که صورت گرفت این موضوع هم مرتفع شد هرچند که برخی مدعی شدند قوه قضاییه در دادگاه‌ها را به روی وکلا بسته در حالی که ما ان دری که مضرراتی داشت را بستسم و دری دارای امنیت را باز کردیم.

وی همچنین به موضوع نفوذ سامانه مدیریت پرونده‌های قضایی اشاره کرد و گفت: با نفوذ صد درصدی این سامانه امروز در هر شعبه ایی اگر یک خط به یک پرونده اضافه ظود ما ان را از تهران میتوانیم کنترل کنیم ان هم با دسترسی‌های مشخص.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۳۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری طرح وکلا در مساجد از سوی رئیس قوه قضاییه

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در جریان سفر به استان هرمزگان، از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی این استان که در محل دادگستری هرمزگان برپا شده بود، بازدید به عمل آورد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس قوه قضا در جریان سفر به استان هرمزگان، از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی این استان که در محل دادگستری هرمزگان برپا شده بود، بازدید به عمل آورد.

 

در جریان بازدید از این نمایشگاه، از غرفه مرکزوکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز بازدید کرد. پیگیری ارائه خدمات حقوقی در مساجد از جمله مواردی بود که قاضی القضات کشور در غرفه مرکز مورد توجه قرار داد.

دراین بازدید اعضای مرکز درمورد ارائه خدمات حقوقی رایگان به مردم به صورت هفتگی و در نماز جمعه به حجت الاسلام اژه‌ای توضیحاتی را ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • اژه‌ای: وضع بنادر و انبار گمرکات با نقطه مطلوب فاصله دارند
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • افتتاح چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر قروه
  • دادستان کرمان خواستار ارتقا خدمات دفاتر قضایی شد
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد 
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد
  • پیگیری طرح وکلا در مساجد از سوی رئیس قوه قضاییه
  • افزایش دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان